McLaren MP4-12C officell

Häromdagen hade McLaren Automotive officiell avtäckning av sin nya superbil MP4-12C i staden Woking i Storbrittanien. Avtäckare var de bägge F1-förarna Jenson Button och Lewis Hamilton.



Stommen till bilen är en balja i kolfiber som med en aluminiumburs hjälp, bygger upp bilen. Med starka men lätta material i stommen har McLaren lyckats lyckats får ner vikten på MP4-12C till drygt 1300 kilo med vätskor och allt.



Mycket av karossens utformning har utförts av F1-proffs i vindtunnel och bidrar därför till låg profil för minimalt luftmotstånd och maximalt nedåtkraft för bästa väghållning.



Motorn är i MP4-12C är en mittmonterad V8:a på 3,6 liter som utvecklar 600 hästar där den finns bakom sätena. Än så länge har McLaren inte avslöjat allla siffror om prestandan men 0-200 km/t lär gå på under 10 sekunder.



Toppfarten uppges till "över 200 mph” vilket betyder minst 320 km/t. Bilen har också flera elektroniska system som ska hjälpa föraren att få ut det mesta ur sin bil, bl a launch control, bromsar som ”styr” i symbios med ESP-systemet, och elektroniska stötdämpare. En intressant finess är möjligheten att kunna påverka gasrespons och motorljud och därmed välja motorkaraktär.



McLaren Automotive siktar på att nå en produktionstakt på 1000 MP4-12C per år under 2011 för att kunna möta alla beställningar. För att nå dit måste företaget bygga en ny fabrik.
Pris för bilen = Varken du eller jag har råd! :)






// Mr Porsche


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback