77 tillverkade!

Bilmärket är:



Modellen heter:

ONE-77



Aston Martin smackar på ordentligt med denna jästa DBS. I övrigt delar de inte mycket.

How about:

- 7.3 liters V12:a (Astons 12:or ligger annars på 6.0 liter)
- 700 hk +
- 0-100 km/h på 3.5 sekunder
- 335/30 ZR20 bak och 255/35 ZR20 fram

One-77 har samma bärande "chassi-skelett" som Formel 1 och sportvagnsracers, nämligen en kolfiber-monocoque bakad i autoklav. Det resulterar i en väldigt vridstyv men samtidigt lätt konstruktion som egentligen bara har en nackdel. Just det, priset...
One-77 har också en avancerad hjulupphängning med liggande stötdämpare, inte heller det helt olikt F1. Stötdämparna har en ny typ av teknik som Aston Martin kallar för Dynamic Suspension Spool Valve (DSSV).

V12-motorn är som sagt hela 1,3 liter större än Astons vanliga tolvor och byggs inte i Köln utan av Cosworth i England. De har bland annat konstruerat en torrsumpsmörjning som gör att motorn sitter en decimeter närmare asfalten och därmed bidrar till att sänka tyngdpunkten på hela bilen. Som vi kan se på röntenillustrationen nedan hela drivpaketet flyttats bakåt till något som nästan liknar en mittmotorplacering, V12:ans framkant är faktiskt nära tre decimeter bakom framaxelns centrum. Cosworth är inte riktigt klara med finjusteringarna ännu men man har bantat hela motorn och vet redan att toppeffekten hamnar över 700 hk.

En av de 77 lyckliga kunderna lär vara Zlatan Ibrahimovic.

Jag har sett många Astons under resorna till London och med lite (läs:jävligt mycket) tur får jag se en vid nästa besök! :)

Kolla in läckerbiten och kolla sedan in videon (höj pixlarna till 720) där man får höra den underbara 12:an på höga varv.























// Mr Porsche

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback