1 av 1

Jag älskar Pagani Zonda och om det skulle vara svårt att köpa en så skulle det vara stört omöjligt att köpa en Pagani Zonda Tricolore.
Den tillverkas nämligen bara i ETT exemplar!!



Tricolore lär nämligen vara den sista modellen i Zondaserien, innan den nya Paganin, kallad C9 troligtvis dyker upp på Parissalongen i höst.

Priset för Tricolore är satt till 13,2 miljoner kronor, men kan säkert bli högre om det blir betting om ägarbeviset. Sen lär ägaren knappast behöva vara orolig för värdeminskning med tanke på att det bara finns EN bil.
Motorn är som vanligt när det gäller Zonda, tillverkad av AMG. Volymen är 7.3 liter och cylindrarna är 12 till antalet. :)
678 hk/780 Nm = Myspys på vägarna!



Pagani Zonda Tricolore baseras på en annan limiterad upplaga av Zonda, nämligen Cinque som exklusivt tillverkades i tio exemplar (fem coupé och fem roadster) för importören i Hong Kong. Cinque i sin tur baseras på Zonda F men är i själva verket en blandning av både Zonda F och banracern Zonda R.



Eftersom bilen är byggd som en hyllning till de skickliga luftakrobaterna i det italienska flygvapnet – Frecce Tricolori – som 50-årsjubilerar i år, har bilen förstås försetts med stripes i passande färger, nämligen de italienska. Färgerna är, som vi känner igen från landets flagga (och heter il Tricolore), grönt, vitt och rött.
Resten av bilen är klarlackad i en vackert blå färg. Under lacken döljer sig en kolfiberkaross och under denna döljer sig ett chassi uppbyggt av kolfiber och titanväv. Självklart ser man karossens kolfiberstruktur genom färgen. Precis så som det ska vara på en Pagani.









Hysch hysch-bilen Pagani C9 har i dagarna setts i Örnsköldsvik där den som bäst vintertestas. Väl kamouflerad och halvskabbig har bilen ändå lagts märke till.
Det ryktas om en V12:a på minst 700 hk och 1 000 Nm. Det lär bli mumma att se den avklädd inför premiären sen! Ett 40-tal bilar kommer att byggas och priset lär ligga strax under 1 000 000 euro.
Until then...











Till sist, lyssna på tomgångs- samt höga varv-ljudet i banvärstingen Zonda R! :)






// Mr Porsche


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback