Iphone styr bilens funktioner!

Japp, nu kan du öppna och starta bilen med din Iphone! Eller varför inte öppna bakluckan.

Så länge du har signal, kan du starta bilen. Oavsett om den är lååångt borta.

Nackdelen är ju kanske om din telefon blir stulen... :/


Text nedan från Teknikens Värld:

iPhone-ägare har redan ett hav av mer eller mindre onödiga tilläggsprogram att välja mellan. Självklart kommer nu även en så kallad ”app” som gör att bilen kan låsas upp, och startas (!), med telefonen.

Amerikanska Viper lanserar nu sitt SmartStart som gör att mobiltelefonen förvandlas till bilnyckel. SmartStart fungerar endast i Apple iPhone och kan laddas ner som ett tilläggsprogram i iTunes appstore. Systemet gör att kan man låsa och låsa upp bilen, öppna bakluckan, slå på ett paniklarm och inte minst starta motorn.

I filmklippet nedan förklaras hur systemet fungerar. Viper tänker sig att frusna bilägare ska kunna starta bilen på genom köksfönstret på morgonen och sen kunna sätta sig i en uppvärmd bil. En fördel (kanske även en nackdel om telefonen blir stulen) är att bilen och telefonen inte behöver befinna sig i närheten av varandra. Så länge det finns täckning ska det fungera. Man kan även ha flera bilar inprogrammerade som man kan styra över. Det som behövs är Vipers larmsystem som kan köpas för 499 dollar. Den som redan har ett larm från Viper betalar 299 dollar för att uppgradera sitt system.

Vipers system är inte det första som låter iPhone ta kontroll över bilen. ZipCar säljer ett system med vilket man kan sköta bilens larm, dock inte starta motorn. Den som är sugen på att kunna styra sin bil helt och hållet, utan att sitta i den, kan ta en titt på det undre filmklippet här nedan. Där visar studenter vid Freie Universität Berlin upp vad som måste vara den tokigaste applikationen hittills. Appen kallas iDriver och gör att alla bilens funktioner kan styras med iPhone. Det är bara att trycka på knapparna för att gasa och bromsa, och luta telefonen för att svänga på ratten.

Kolla nu in reklamvideon:




Det tar inte slut här...

Nu testas det ett ännu smartare system (är det så smart att styra bilen med telefonen, det är frågan...) !

Kolla bara:




// Mr Porsche

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback