Mercedes SLR - Stirling Moss

Som en hyllning till den legendariske racingföraren Stirling Moss har nu Mercedes/McLaren släppt en något till utseendet udda SLR, med just namnet Stirling Moss.

Den är retrobetonad genom att den saknar tak, det finns ett skydd att knäppa över antingen passagerplatsen när föraren är ensam eller över hela bilen.
Utan vindruta fram som på dåtidens racebilar gäller det att hålla munnen stängd när myggsvärmarna far förbi. :)

SLR Stirling Moss har samma drivlina som SLR 722, en kompressormatad V8 på 650 hästar. Men bilen är lättare eftersom man använt kolfiber så mycket det någonsin går. 0-100 - tiden putsas med ett par tiondelar till 3,5 sekunder och toppfarten ligger på 333 km/h.
Dörrarna är som du ser av Lambo-typ, bilen har också luftbroms och en klassisk detalj, nämligen en sufflett som kan täcka hela kupén eller också bara passagerarsidan.
75 exemplar av SLR Stirling Moss ska byggas. Priset är över 8 miljoner kronor.

Nedan bilder samt 2 videos. En där en gammal racebil "förvandlas" till en SLR Stirling Moss, samt en där bilen testas på bana.

Först en bild när Stirling Moss rattar en Mercedes 300 SLR i 1955 års Mille Miglia, som han och hans navigatör Denis Jenkinson också vann. Notera att det står 722 på bilen. Det är starttiden för dem i racet. Det är härifrån som SLR McLaren 722 har fått sitt namn.




Nya skapelsen.









En film av förvandling.




Dags för ett bantest.






Såja... bara dags att köpa en. Finns en svart till salu, så ta ut hela lönen och slå till! :) Sen är det bara att hyra en bana.










// Mr Porsche

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback