Porsche Cayenne i topp

Cayenne är Porsches räddare i nöden, när kärvare tider väntar.

Från e24.se:

"Med en underfundig formulering säger Porsche att man hellre producerar en bil mindre än att ställa en på lagret. En osäker världskonjunktur får den tyska lyxbilstillverkaren att flagga för lägre produktion.

Verksamhetsåret 2007/2008
innebar en inbromsning. Porsche sålde närmare 99 000 bilar vilket är en ökning med 1 procent. Omsättningen steg lika mycket, till 7,5 miljarder euro.

Det som höll försäljningen uppe var den nya modellen av stadsjeepen Cayenne som nästan stod för 50 procent av försäljningen efter en uppgång med 34 procent. Det är Cayenne som har lyft Porsche mot 100 000-strecket.

I andra änden minskade 911
och Boxster med 16 procent. Porsche hoppas på att de nya 911 Carrera och Targa ska lyfta försäljningen.

2008/2009 blir dock ett mellanår, konstaterar Porsche. Sedan väntar företaget att helt nya fyrsitsiga Panamera ska gå hem såväl på tillväxtmarknader och i Kina och Ryssland som på Porsches traditionella huvudmarknader USA och Västeuropa.

Enbart USA och Tyskland står för över 50 procent av Porsches försäljning och där var trenden vikande förra verksamhetsåret. Med den tilltagande finansiella turbulensen lär dessa marknader vara än mer svårarbetade under 2008/2009."


// Mr Porsche

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback