Postens vd kan...

... slänga sig i väggen! Åtminstone om man tar hans årlön (han nu avstått) på 11 000 000 kr och jämför den med lönen som Wendelin Wiedking, vd´n för Porsche får.

Read this:

Porschechefen Wendelin Wiedeking har en årslön på smått otroliga 800 miljoner kronor. Men då leder han också ett bolag vars vinst är större än omsättningen.




Det i sig är en osannolik bedrift om det inte vore för sportbiltillverkarens aktieinnehav i Volkswagen. Med en ny redovisningsregim upptas innehavets värdeförändring som en resultatpåverkande post, något som blev lönsamt för Porsche och direktör Wiedeking.

Sportbilstillverkaren började för tre år sedan handla aktier i Volkswagen till priser runt 40 euro per aktie, skriver Dagens Nyheter.


Eftersom aktien nu handlas till runt 400 euro rör det sig onekligen om en gynnsam affär. Den borgade för att Porsche under brutna räkenskapsåret 2007 till 2008 redovisar en omsättning på 7,4 miljarder euro. Vinsten, däremot, uppgår till 8,6 miljarder euro.

Inte minst är det en gynnsam affär för Wendelin Wiedeking vars anställningskontrakt enligt Dagens Nyheter tillskriver honom 0,9 procent av bolagets vinst före skatt.


DET GER HONOM 800 MILJONER I ÅRSLÖN!!!


// Mr Porsche


Kommentarer
Postat av: Blondi

Va fan :) jag tycker att pappa tjänar bra:) men han har ju avståt från den lönen nu :)



Mvh MrBlondi

Postat av: Mr Porsche

Blondi:



Hahahaha....

2008-11-26 @ 13:05:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback